Over Arnica

In het HR vak is de belangrijkste pijler voor mij werkplezier. Bedrijven hebben er baat bij om voor hun medewerkers te zorgen; ze te begeleiden om plezier uit hun werk te halen. Door mijn bijdrage breng ik andere mensen (werk)geluk. Wie gelukkig is in zijn werk, kan ook privé gelukkig zijn, wat invloed heeft op het leven van de werknemer en daarmee op de mensen om hem heen.

Met inmiddels 13 jaar ervaring in diverse HR functies, heb ik mijn eigen werkplezier kunnen vinden en gun ik dit ook anderen. Om dit zo breed mogelijk te kunnen uitdragen, heb ik de keuze gemaakt om als ZZP’er aan de slag te gaan. Op deze wijze bereik ik meer bedrijven, daarmee meer werknemers en kan ik een positieve bijdrage leveren aan werkplezier van anderen.

Om werkplezier te hebben is de steun van mijn gezin niet weg te denken, zodat er een goede balans is tussen werk en privé. Als ik niet aan het werk ben ga ik graag sporten, lees boeken of drink een kop thee met vriendinnen. Ook geniet ik van en met mijn gezin; lekker naar buiten, de natuur in of samen musea en steden bezoeken. Naast een man heb ik 3 kinderen die op de basisschool zitten, voetballen, tennissen, op musical of zwemles zitten en allemaal naar scouting gaan. Aan de buitenkant zie je het niet, maar speciaal zijn ze wel; de oudste en middelste zijn hoogbegaafd en bij de jongste is daar ook een sterk vermoeden van. Dat klinkt misschien leuk dat je kinderen slim zijn, maar het brengt veel meer met zich mee. De verdieping in hun gedrag, hun zijnskenmerken, het ‘waarom doen ze wat ze doen’ en ‘waarom denken ze anders dan de gemiddelde mens’, brengt mij veel. Het geeft mij dagelijks meer inzicht in de mens, omgangsnormen en het constant een stap vooruitdenken over het hoe en waarom van gedrag. Een persoonlijke aanvulling welke mijn kijk op het HR vak en de invloed van werkgevers op werknemers ook ten goede komt.

Alleen al door mijn naam ben ik er van overtuigd dat ik anderen kan helpen. Want de naam Arnica komt je misschien wel bekend voor; Arnica komt van het plantje Arnica Montana. Dit zit in verschillende crèmes die bekend staan om hun geneeskrachtige werking voor onder andere blauwe plekken. Met een beetje hulp van Arnica, zijn vele kinderen groot geworden. Zie je bedrijf ook als een kind; met een beetje hulp van Arnica, kan je bedrijf verder uitgroeien.